Humbla Tranvik

Om boendet

Humbla Tranvik är en gruppbostad för vuxna med exempelvis utvecklingsstörning, asperger, autism eller autismliknande tillstånd. Boendet har också särskild kompetens kring psykiatrisk tilläggsproblematik.

Här bor du i lugn miljö med närhet till skog, vatten och samhälle. Boendet ligger mitt emot ett bostadsområde 3 km från Rimbo centrum och 20 minuter till Norrtälje. Lägenheterna mellan 40 till 47 kvm stora och du inreder själv din lägenhet så som du önskar. Det är din lägenhet, som du ska sätta din egna personliga prägel på.

I gemensamhetsutrymmena träffar du personer som är till för dig när du behöver stöd med något, vill prata eller bara vara. Du kan även här träffa dina grannar.

All personal är till för att du känna dig trygg och trivas i ditt boende och du kommer att få en kontaktperson som tillsammans med dig bland annat planerar dina veckor.

Metod

Med ett lågaffektivt bemötande, aktiv dag och tydliggörande pedagogik vill vi göra den boendes liv meningsfullt, hanterbart och begripligt med målet att leva så självständigt som möjligt.

Att ha svar på nedan frågor, speglar allt vi gör.

  • Var ska jag vara?
  • Vad ska jag göra?
  • Hur mycket ska jag göra?
  • Hur länge ska jag hålla på?
  • Vem ska jag vara med?
  • Vad ska jag göra sen?

Personalens kompetens

Meningsfull dag, inkludering och självbestämmande är några utav de ledord vi arbetar utifrån.

Personalen har kompetens inom utvecklingsstörning, autism och autismliknande tillstånd, psykiatriska- och fysiska funktionsnedsättningar. Det finns även omvårdnadskompetens på boendet.